Wenteltrap, wat zijn de voordelen?

Mike avatar

Mike op 24-02-2016

Een wenteltrap is een lust voor het oog. Niet alleen bij klassieke woningen, maar zeker ook in een modern interieur. Daarnaast hebben wenteltrappen nog een aantal andere voordelen en slechts twee 'kleine' nadelen. Welke dit zijn ontdek je in onderstaand artikel. Lees snel verder!

Wenteltrap

Voordelen van wenteltrappen

Het allergrootste voordeel is de beperkte ruimte die een wenteltrap inneemt. Hierdoor is een wenteltrap ideaal voor kleine ruimtes. Zelfs wanneer je twee verdiepingen wilt beslaan is een wenteltrap prima geschikt. Je kunt met dezelfde trap meerdere verdiepingen aan doen.

Een wenteltrap is daarnaast relatief goedkoop in aanschaf en vrij eenvoudig te installeren. Je kunt dit zelf doen, maar wanneer je een vakman de trap laat installeren scheelt dit behoorlijk in de hoeveelheid arbeid die de vakman moet uitvoeren.

Wenteltrappen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, uitvoeringen en kunnen vervaardigd worden van verschillende materialen. Zo vind je altijd wel een wenteltrap die past bij je huidige interieur.

Nadelen van wenteltrappen

Er zijn eigenlijk maar 2 echte nadelen aan een wenteltrap. Allereerst is de trap moeilijker te beklimmen dan een 'gewone' trap. Dit maakt een wenteltrap minder geschikt voor ouderen of mensen die moeilijker ter been zijn. Ook langere mensen zullen problemen kunnen ondervinden met een wenteltrap. Doordat de trap steil is en in een ronding loopt kunnen lange mensen hun hoofd stoten aan de wenteling boven hun. Met een gemiddelde lengte zul je hier weinig last van hebben, maar grotere mensen zullen hier rekening mee moeten houden bij de aanschaf van een wenteltrap.

Wenteltrap laten installeren

Veel mensen kiezen er voor om de wenteltrap door een vakman te laten installeren. In dat geval is het goed om te weten dat vaklui onderling uiteenlopende tarieven vragen voor hun diensten. Door meerdere installateurs met elkaar te vergelijken voordat je een definitieve vakman aanstelt, verzeker je jezelf van de laagste prijs voor installatie van de wenteltrap. De besparing die je met zo'n vergelijking kunt maken kan al gauw oplopen tot wel 40% van de totale installatiekosten. Altijd doen dus voordat je de nieuwe wenteltrap laat installeren door een vakman!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!