Soorten trappen, welke zijn er?

Mike avatar

Mike op 02-11-2015

Trappen zijn er in vele verschillende soorten en maten. Trappen kunnen kant en klaar van de fabriek af komen, maar u kunt ook een trap laten maken specifiek voor uw woonsituatie. Ook qua materiaal is er meer dan voldoende keuze. Om enige orde te scheppen hebben wij in dit artikel een overzicht gemaakt van alle soorten trappen.

Soorten trappen

Soorten trappen

Steektrap: Deze trap loopt recht omhoog zonder richtingsverandering en zonder palier. Doorgaans bestaat deze trap uit rechte treden.

Rechte trap met palier: Hetzelfde als de steektrap, echter met palier. Komt vaak voor bij hele lange trappen.

Rechte trap met kwartdraaiende palier: Deze trap heeft een draaiing van 90 graden middels een palier. De palier kan boven, in het midden of beneden geplaatst worden.

Rechte trap met dubbel kwartdraaiende palier: Een trap die 180 graden draait middels één of twee palieren. In het geval van één palier wordt deze meestal in het midden geplaatst. In het geval van twee palieren wordt er één boven en één beneden geplaatst.

Kwartdraaiende trap: Een trap die 90 graden draait middels verdreven treden. Een verdreven trede heeft een smalle en een brede kant, waardoor de trap alsmaar blijft stijgen. Door de draaiende treden wordt er meestal gebruik gemaakt van een gebogen buitentrapboom, waarbij het eerste gedeelte van de trapboom bol is en het tweede deel hol.

Dubbel kwartdraaiende trap: Hetzelfde als de kwartdraaiende trap, echter draait deze trap 180 graden in plaats van 90 graden. Wanneer de trap eenmaal 180 graden draait gebeurt dit meestal in het midden van de trap. Draait de trap twee maal 90 graden gebeurt dit doorgaans onder en boven. Ook bij deze trap hebben we te maken met een gebogen trapboom aan de buitenzijde.

Driekwartdraaiende trap: Hetzelfde als de kwartdraaiende trap en de dubbel kwartdraaiende trap, echter draait deze trap 270 graden.

Spiltrap: De treden van de spiltrap vinden steun aan de binnenkant in de trapspil. De buitenzijdes van de treden kunnen vrij zijn of ondersteund worden door een trapboom of een muur.

Besparen op uw nieuwe trap

Besparen op uw nieuwe trap gaat snel en is enorm eenvoudig. Professionals hebben u bij de aanschaf en installatie van uw nieuwe trap, maar onderling willen zij nog wel eens verschillen qua prijs. Door meerdere experts met elkaar te vergelijken kiest u eenvoudiger de specialist die voor u het meest interessant is. Door deze vergelijking kunt u rekenen op een forse besparing die kan oplopen tot wel 40% van de totale kosten!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!