Schilderen van de trap: wat is belangrijk?

Mike avatar

Mike op 01-12-2015

Eens in de zoveel tijd zal de trap opnieuw geschilderd moeten worden. Misschien omdat hij beschadigd is, misschien wel omdat u toe bent aan vernieuwing en verandering. Het schilderen van de trap is niet heel moeilijk, maar er zijn wel een aantal punten waar u rekening mee moet houden. Lees snel verder!

trap schilderen

Schilderen van de trap

Een trap is één van de meest gebruikte onderdelen binnen uw woning. Hierdoor treedt slijtage hoe dan ook een keer op. Om de trap weer van een nieuwe lik verf te voorzien zult u een keuze moeten maken: gaat u de trap zelf schilderen of laat u dit werk liever over aan een professional. Beide opties hebben voordelen.

Zelf schilderen van de trap

Door zelf de verfkwast en roller op te pakken bespaart u op de kosten die een schilder rekent voor zijn expertise. Nadeel is dan wel meteen weer dat u hier een x aantal verlofdagen voor op moet nemen. Afhankelijk van uw inkomen kan het soms voordeliger zijn om de klus uit te besteden aan een professional. Zo weet u immers ook dat het schilderwerk tip-top in orde is. Wanneer u zelf aan de slag gaat en een foutje maakt, zult u dit voor eigen rekening moeten herstellen. Besteedt u het schilderwerk uit zorgt de schilder voor de ultieme afwerking van uw trap.

Schilderen van de trap uitbesteden

Een schilder draagt zorg voor een perfecte afwerking van het schilderwerk aan uw trap. U hoeft niet zelf in de weer en verliest geen kostbare tijd. Daar staat natuurlijk wel een investering tegenover. Deze investering is variabel; de ene vakman is qua tarieven de andere immers niet. Het loont dan ook altijd om specialisten met elkaar te vergelijken en vanuit deze vergelijking uw vakman te kiezen.

Verfsoorten voor schilderen van de trap

Ongeacht of u zelf begint met het schilderen van de trap of een professionele schilder de klus laat klaren; goed verf is essentieel bij een trap. Zoals gezegd slijt een trap vanwege het intensieve gebruik vrij snel. Kwalitatief hoogstaande verf gebruiken is dan ook echt een must bij het schilderen van de trap. Slijtvaste verf is dan ook een hele goede optie, alhoewel het nog beter is als deze een vloercoating betreft die twee componenten heeft. De twee componenten, de basiscoating en een verharder, zorgen er voor dat de trap een harde toplaag krijgt en zodoende beter bestand is tegen slijtage.

Schilderen met acrylverf is ook mogelijk, maar dan zal de toplaag voorzien moeten worden van een laag transparante parketlak zodat de acrylverf beschermd wordt. Zijdeglans is in dat geval een betere keuze dan hoogglans, omdat zijdeglans de trap stroever maakt en de kans op uitglijden daardoor verkleind wordt. Er zijn hiervoor ook speciale antislip verfsoorten voor verkrijgbaar die ervoor zorgen dat de kans op uitglijden geminimaliseerd wordt.

Besparen op het schilderwerk van de trap

Zoals gezegd loont het in veel gevallen om het schilderwerk van de trap uit te besteden. Zo bent u altijd verzekerd van een goede afwerking en verliest u niet onnodig tijd en energie.

Net als bij de aanschaf van een nieuwe trap adviseren we altijd om meerdere vaklui met elkaar te vergelijken. Zo komt u immers te allen tijde aan de beste prijs, zowel voor het beschilderen van de oude trap, als bij de aanschaf van een nieuwe trap.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!